المقادير:
1 كيلو بطاطس
نصف كيلو من طماطم او 3م/ك صلصة مذابة في الماء
مرق لحم او ماء ويوضع به مكعب مرق ماجي
ملح + فلفل اسود +ورق لورا وحبهان وبهارات
بصلة متوسطة الحجم +3 فصوص ثوم
2 حبة طماطم شرائح +شرائح فلفل اخضر رومي
2 ملعقة سمن او زيت
قطع لحم حسب العدد المطلوب
طريقة التحضير:
1-نقوم بتتبيل اللحم بالتوابل ثم نشوح قطع اللحم في ملعقة سمن او زيت في مقلاة نضعها علي حرارة عالية تشوح علي الجانبين حتي تتحمر ونضفلة حبة ماية ونسبها تشربهم يعنى تستوى نص سواوتوضع جانبا
2- ونكون قد وضعنا الطماطم فى الخلاط مع التوم
ونقطع البصل حلقات وندعكة مع الملح والفلفل وطبعا بنكون مقشرين البطاطس ومقطعنها طرنشات ونقهتعا شوية فى الماية
3-نرص البطاطس فوق البصل ونحط اللحم فى وسطها ونضيف الطماطم المتبلة بالبهارات وشوية شورربة ثم يوضع ملعقة سمن علي الوجة للطعم وترص شرائح الطماطم والشرائح الفلفل الاخضر ثم توضع في الفرن لمدة ساعة ونصف وممكن نضعها تغلي علي البوتجاز ثم نضعها في الفرن بعد ذلك تقدم مع الارز بشعيرية
صنية بطاطس باللحم على الطريقة المصرية
4/
5
بواسطة
Rachid Net